Katere strešne kritine so primerne za majhne vrtne ute

Kot že rečeno, se vsi zavedamo, da so majhne vrtne ute poceni, tako si potem ne boš delal stroškov, da bi dal za streho nekaj dragega, pridejo v poštev poceni strešne kritine, ampak katere pa to so?

To sem se spraševal sam, ko sem se lotil, da bom sam naredil vrtno uro, ker mi je bilo predrago dati 50 evrov za eno majhno in preprosto vrtno uro, ker sem sam dobil les po zelo ugodni ceni. Tako sem se odločil, da bom vse naredil sam, le strešne kritine so mi delale težave, ker nisem hotel sedaj zapraviti največ za streho. 

Imel sem cilj priti čim ceneje skozi, tako da sem se posebej pozanimal, kakšne strešne kritine se sploh prodajajo po nizki ceni.

Sprva sem mislil dati tegolo, pa so mi odsvetovali, ker je predraga in močan dež jo lahko poškoduje, tako res nisem vedel, katere strešne kritine pridejo v poštev. Nato sem pomislil na pleh, ki je poceni, a to bi me motilo ob dežju, ker bi ropotalo. 

Na koncu nisem več vedel prav nič in presenetil me je prijatelj, ki mi je prišel povedat, da mu je tegola ostala in da bi jo bilo ravno dovolj za mojo vrtno hiško, le ponjo naj si pridem. Tako nisem več premišljeval, katere strešne kritine so primerne, ker podarjenemu oslu se ne gleda v zobe, tako sem šel s prikolico do prijatelja, da sva tegolo naložila. 

Položil sem jo sam in sedaj mineva 5 let in je kot nova, po moje je bila kakšna boljše kvalitete, ker on jo je rabil za svojo hišo. Tako sem prišel resnično poceni skozi, ne vem pa, kaj bi brez strešne kritine, če mi je ne bil podaril prijatelj, kajti potem bi plačal kar nekaj več. 

Vrtna hiška stoji, mogoče naredim še katero, ker je res enostavno, strešne kritine pa so za takšne hiške čisto primerne vse, samo da so lahke.