Najboljša paradižnikova omaka je tista, h kateri gredo odlične testenine. Včasih mi res najbolj odgovarja kakšna preprosta jed in to je kakovostna paradižnikova omaka in vrhunske testenine. Ne dolgo nazaj sem našla neke nove testenine na trgu in seveda sem jih takoj kupila, ker imam ravno obdobje, ko mi zelo dišijo testenine. Nisem ravno oboževalka testenin, ampak takrat, ko si jih resnično želim, imam kar dolgo obdobje, ko samo to jem.
Danes za kosilo sem si skuhala na novo odkrite testenine, poleg katere se je pripravila, paradižnikova omaka z izbranimi začimbami. Bazilika je bila seveda obvezna začimba v tej omaki. Poleg tega sem naredil še okusno mešano solato in to je bilo nape kosilo. Sem in tja vsekakor zelo dobro dene dan brez mesa. Zelo rada jem meso, ampak kakšen dan sem in tja moram pa vsekakor narediti, dan, ko ima odmor od mesa. Takrat je paradižnikova omaka odlična sestavina, saj z njo lahko naredim, kar si želim. Ta omaka je idealna, da se doda k mesu ali pa se naredi popolna vegetarijanska jed. Iskreno jo najraje pripravim samostojno brez mesa, ker tako pride zelo okusen zdrav in lahek obrok, ki se vedno zelo prileže. Dane se vsekakor je.
Nekaj omake in testenin mi je še ostalo in verjetno jih bom imela za zvečer. Ali pa morda celo jutri za kosilo. Ko sem še enkrat preverila količino, sem videla, da je vsega dovolj za obilno kosilo. Glede na to, da bom danes zvečer po vsej verjetnosti zunaj in ne bom večerjala doma. Sicer mi je ideja o tem, da imam za jutri že pripravljeno kosilo, mnogo bolje ustrezalo kakor pa, da ima pripravljeno večerjo. Zelo redko namreč pojem tolikšne količine hrane zvečer, ker je to mnogo preveč zame. Raje imam bolj obilno kosilo in potem še nekaj manjših obrokov. Tako, da bi bila paradižnikova omaka v tolikšni količni z nasitnimi testeninami zagotovo preveč.